Att övergå till vegansk kost

Att byta till en helt vegansk diet är vanligtvis svårt, men fördelarna med att äta en vegansk diet är många. Intensivekost hjälper dig att leva ett bättre liv genom både hälsosamma recept och träning. Bland annat har det varit vetenskapligt bevisat att du kommer att bli mer vaken och må bättre genom att äta vegansk mat. Denna effekt bör ses så tidigt som fyra veckor efter dietförändringen. Till skillnad från en vanlig svensk diet har en vegansk diet mer fiber. Flera studier har visat att ökat fiberintag är fördelaktigt för hälsosamt åldrande och minskar risken för att utveckla någon typ av kronisk sjukdom.

När man äter vegansk mat så finns det många hälsosamma recept som är både spännande och goda. En vegenask kost ger även ett bättre skydd mot livshotande sjukdomar, det stärker immunförsvaret eftersom tarmfloran inte behöver för mycket, vilket i sin tur gör det lättare att bryta ner kroppen och absorbera näringsämnen.

Förutom vegansk kost så erbjuder Intensivekost utbildning i form av kostrådgivare både på distans och online. Denna utbildning passar dig som brinner för kost och hälsa. Utbildningen innehåller grundläggande näringslära om bland annat kolhydrater, proteiner och fetter men även om hormoner och vitaminer. Det krävs heller inga förkunskaper för att gå utbildningen då det är en grundutbildning.

Lämna ett svar