Var hittar jag utbildningar till diplomerad kostrådgivare?

Licensierad och Diplomerad kostrådgivare online hos intensivekost.se

Det finns ett stort behov idag att kunna få konkreta tips om sin kost, och hur man bäst får i sig rätt näringsvärden. Eller när man behöver använda sig av en viss typ av specialkost som exempelvis för en diet eller ett speciellt val av mat.

Du kanske har kontaktat en PT, hälsocoach eller diplomerad kostrådgivare tidigare, men är nu intresserad av djupare kunskaper i ämnet och kanske även skaffa dig en egen diplomering.

Hur olika dieter påverkar resultatet

Det finns en mängd olika dieter och kostval som alla för med sig ett problem. På sikt kan det bli problem, då risken med att kroppen bara anpassar sig efter den nya dieten kan göra att den önskade, ofta viktnedgången, tyvärr inte uppnås.

Det kan på sikt istället leda till en viktökning som inte är det önskvärda resultatet. Många försöker sig på nya dieter och utesluter det ena och det andra ur kosten. Dessa kanske förut fungerade väl, men visar sig inte längre har någon som helst effekt och du ger upp för att återgå till gamla vanor.

Det kan röra sig om att du vill utesluta kött, fågel, fisk, välja bort gluten, hålla sig till vegetariska alternativ, eller övergå till vegansk kost, eller för att utesluta kolhydrater. Detta kommer dessvärre inte göra sig helt automatiskt för kroppen. Därför är det bra att skaffa sig djupare kunskaper i hur kroppen fungerar och reagerar på olika näringsintag eller justeringar i kosten vilket du lär dig mer ingående med en djupgående kostrådgivarutbildning.

Utbilda dig till kostrådgivare online och lär dig mer om avancerad näringslära

Därför är det bra att skaffa sig tillräckligt med kunskaper å man inte på sikt får näringsbrister. Genom rätt kunskaper och med rätt recept så bibehåller du intresset över tid och du behöver inte experimentera själv utan kan få konkreta tips på hur du ska göra av en validerad källa.

Vill du istället gå steget längre, så kan du utbilda dig till licensierad kostrådgivare på distans genom onlineutbildning både för grund- och vidareutbildningen. Genom utbildningen lär du dig näringslära på djupet och blir certifierad som Diplomerad kostrådgivare. På så sätt så verifierar du för din framtida kund, om dina kunskaper och att dina tips och råd även stödjer sig på en vetenskaplig grund.

Det kan röra sig om att man vill utesluta kött, fågel, fisk, välja bort gluten, hålla sig till vegetariska alternativ, eller övergå till vegansk kost, eller för att utesluta kolhydrater.

Detta kommer inte att göra sig helt automatiskt och det är bra att skaffa sig tillräckligt med kunskaper så man inte på sikt får näringsbrister. Genom rätt kunskaper och med rätt recept så bibehåller du intresset över tid och du behöver inte experimentera själv utan kan få konkreta tips på hur du ska göra.

Utbilda dig till Diplomerad kostrådgivare på distans

Vill du istället gå steget längre, så kan du utbilda dig till licensierad kostrådgivare både på plats och online på distans om det passar dig bättre.

Genom utbildningen lär du dig näringslärare och blir certifierad som Diplomerad kostrådgivare. På så sätt så verifierar du för din framtida kund om dina kunskaper och att dina tips och råd stödjer vetenskaplig grund vilket du får via kostrådgivarutbildningarna på intensivekost.se till licensierad och diplomerad kostrådgivare.

Det finns ett stort behov idag för många att kunna få konkreta tips om sin kost och hur man bäst får i sig rätt näringsvärden när man behöver använda sig av en viss typ av specialkost som exempelvis för en diet eller ett speciellt val av mat.

Vad kan hända när jag ändrar i min diet?

Det kan röra sig om att man vill utesluta kött, fågel, fisk, välja bort gluten, hålla sig till vegetariska alternativ, eller övergå till vegansk kost, eller för att utesluta kolhydrater. Detta kommer tyvärr inte att göra sig helt automatiskt och det är bra att skaffa sig tillräckligt med kunskaper så man inte på sikt får näringsbrister. Genom rätt kunskaper och med rätt recept så bibehåller du intresset över tid och du behöver inte experimentera själv utan kan få konkreta tips på hur du ska göra.

Vill du istället ta steget än längre, eller fördjupa kunskaperna, så kan du utbilda dig till licensierad kostrådgivare – intensivekost advanced. Genom utbildningen lär du dig näringslära på en djupare nivå. Det är en avancerad påbyggnadskurs som du mer än väl kan komplettera din utbildning till Diplomerad kostrådgivare med. På så sätt så verifierar du ytterligare för din framtida kund om dina fördjupade kunskaper, samt att dina tips och råd stödjer vetenskaplig grund.

Lämna ett svar