Grillad hummer med örtmajonnäs

Hummer ses som en riktig delikatess och har en stark havssmak vilket betyder att det endast behöver smak höjas med lite örter och andra kryddor. För att grilla hummer krävs en ordentligt grill, vilket du enkelt kan hitta hos Grillkung, som för övrigt har ett stort utbud av hög kvalitativa grillar.

Vad är egentligen en hummer?

Hummer är ett kraftigt kräftdjur med två olika klor, dem har en kraftig krossklo och en lite klenare saxklo. Likt som människan kan hummern vara vänster- eller högerhänt. En hummer kan bli upp mot 50 cm lång och väga upp mot 5 kg. För att en hummer ska få fångas så måste den vara 8-10 år och fångstsäsongen sker med start den första måndagen efter 20 september. För att hålla i sig fram till Valborgsmässoafton.

Hur grillar man hummer?

När du ska slänga på hummern på grillen så bör du först dela hummern för att sedan ta bort tarm och magsäck samt knäcka klorna. Gör sedan i ordning kryddsmöret, detta görs genom att bland ihop smör och önskade kryddor. Förslagsvis lite vitlök, dragon och fond. Smaka av för att få önskad smak, sedan är det bara att pensla på kryddsmöret på hummerköttet och lägga på det på grillen. Låt hummern grillas i ungefär 30 sekunder innan du vänder på hummern och penslar på kryddsmör på andra sidan. När väl den andra sidan är färdiggrillad är det bara att servera med lite örtmajonnäs och önskad tillval.

Lämna ett svar