Att äta en raw food diet

Du kanske har hört talas om raw food men är inte helt säker på vad det är. Den här typen av kost bygger på konsumtion av okokta, obearbetade och ofta ekologiska livsmedel. Vissa människor väljer att äta en raw food-diet av hälsoskäl, medan andra anser att matlagning förstör näringsämnen och enzymer som är viktiga för en god hälsa.

Fördelar med en raw food-diet

Det finns många potentiella fördelar med att äta en raw food-diet. Förespråkare för detta sätt att äta hävdar att det kan hjälpa till med viktminskning, öka energinivåerna, förbättra hudens hy och minska risken för vissa kroniska sjukdomar. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis som stöder alla dessa påståenden har det kopplats samman med vissa hälsofördelar att äta mer råa frukter och grönsaker.

En studie visade till exempel att personer som åt mest råa frukter och grönsaker hade lägre risk för hjärtsjukdomar. En annan studie visade att en kost som var rik på råa frukter och grönsaker var kopplad till en lägre risk för att utveckla cancer. Att äta en råkostdiet kan också främja viktminskning genom att hjälpa dig att känna dig mätt och nöjd efter måltiderna. Detta beror på att råa livsmedel tenderar att vara rika på fibrer, vilket är fördelaktigt för viktminskning.

Hur man införlivar mer råa livsmedel i kosten

Om du är intresserad av att prova en råkostdiet eller helt enkelt vill införliva mer råkost i ditt nuvarande matmönster finns det flera enkla sätt att göra det på. Börja med att lägga till några portioner färska frukter och grönsaker i din dagliga rutin. Dessa kan avnjutas som mellanmål eller läggas till frukost, lunch eller middag. Andra bra val är råa nötter och frön, torkad frukt och färska juicer eller smoothies gjorda på frukter och grönsaker. Det är också en bra idé att experimentera med recept som innehåller råa ingredienser som sallader, spannmålsfria dippar eller pålägg och wraps.

En raw food-diet bygger på konsumtion av okokta, obearbetade livsmedel. Vissa människor väljer detta sätt att äta av hälsoskäl, medan andra anser att matlagning förstör näringsämnen och enzymer som är viktiga för en god hälsa. Det finns många potentiella fördelar med att äta en råkostdiet, bland annat viktminskning och minskad risk för kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar och cancer, men det behövs mer forskning på området. Om du är intresserad av att prova en råkostdiet eller helt enkelt vill införliva mer råvaror i ditt nuvarande matmönster finns det flera enkla sätt att göra det genom att lägga till färska frukter och grönsaker i din dagliga rutin. Att experimentera med recept som innehåller råa ingredienser som sallader eller spannmålsfria dips kan också vara till hjälp för att göra övergången till att införliva mer råa livsmedel i din kost!

Lämna ett svar