Fördelar med att låta barnen hoppa studsmatta

Hoppa studsmatta och lek ute

Det råder ingen tvekan om att det är bra för dig att vistas utomhus. Frisk luft och solsken kan göra underverk för ditt humör, dina energinivåer och din allmänna hälsa. Och finns det något bättre sätt att njuta av frisk luft än att hoppa studsmatta eller glida runt på en sparkcykel?

Förutom de uppenbara fysiska fördelarna med att leka utomhus finns det också många mentala och känslomässiga fördelar. Utomhuslek hjälper oss att slappna av och avstressa, samtidigt som de ger oss en välbehövlig dos frisk luft och D-vitamin. De kan också öka vårt humör, förbättra vårt fokus och vår koncentration och öka vår kreativitet.

Fördelarna med att leka utomhus både som barn och vuxen

Barn mår på samma sätt som vuxna väldigt bra av att vistas utomhus och gör detta ofta mer naturligt än vuxna då barn leker på ett kreativt sätt. Ibland kan det dock vara enklare för dem att vistas inomhus med en surfplatta. Då kan det vara en bra idé som vuxen att följa med barnet ut och låta det hoppa studsmatta det finns oftast i en mängd varianter.

Välj gärna en rund studsmatta för barn med bra skyddsnät. Är det ett mindre barn så kan det vara bra att ha en mindre studsmatta som inte större syskon kan hoppa samtidigt, vilket aldrig rekommenderas. Bättre att ha en nedgrävd studsmatta om det är möjligt då detta gör att fallrisken minskar jämtemot att välja en som står på ben.

Att hoppa studsmatta brukar oftast leda till att det får en bättre kroppskontroll och det tar inte lång tid förens det blir backflips och andra akrobatiska konster och då är det lite extra tryggt att vara med som vuxen. Tänk bara på att även du som vuxen behöver öva, innan, du återigen kan utföra liknande trick som du kunde i dina barndoms dagar när du hoppade studsmatta eller lekte ute.

Lämna ett svar