Hur hjälper man en häst läka?

Hästfysioterapi hjälper hästen på många sätt

Hästfysioterapi används specifikt för att förebygga och behandla störningar och skador i hästens muskuloskeletala system (muskler, leder, senor, etc.). Hästfysioteraputer använder denna behandling hjälper till att slappna av, lindra stress, stimulera cirkulationen, påskynda läkningsprocessen eller förhindra skador och förbättra i allmänhet hästens hälsa.

Behandlingar inkluderar massage, batterier, elektroterapi och fototerapi. Det finns många orsaker till funktionshinder, inklusive sjukdomar, överansträngning på grund av felaktig hästträning, ridning, övermatning och feljusterade ben. Sadlar orsakar ofta problem. Helst kan hästfysioterapeuter arbeta med veterinärer och uppfödare för att hitta en lösning på problemet.

Alternative Healthworks

Det finns många olika sätt att hjälpa en häst läka, man kan exempelvis använda sig av örtmedicin för hästar, hästmassage eller exempelvis equiterapi. Här kommer Alternative Healthworks in. De som driver detta företag heter Daniel och Mia Kleen. De behandlar främst hästar, men vi behandlar också människor och smådjur. Resultaten av deras behandling av hästar gjorde oss kända. Genom personliga lösningar och val av den lämpligaste formen eller terapin för varje patient.

De har sin bas i Göteborg, en mottagning i Mölndal dit du är välkommen själv eller med din hund. De besöker hästarna som behöver hjälp på plats. Detta för att helst inte transportera hästarna i samband med behandling för att få ett hållbarare resultat och minska risken för skador.

Lämna ett svar