Grilla hälsosamt i sommar: Lättare än du tror!

Sommaren är den perfekta tiden för att tända grillen och laga något hälsosamt. Grillning kan vara ett utmärkt sätt att tillaga mat utan att lägga till extra fett eller kalorier, och det är mycket enklare än du tror. I det här blogginlägget kommer vi att dela med oss av några av våra favoritrecept för hälsosam grillning som garanterat kommer att glädja dina smaklökar. Så tänd grillen och börja laga mat!

Ett av våra favoritrecept för hälsosam grillning är grillad lax. Lax är en bra källa till protein och omega tre-fettsyror, som är bra för hjärtat. För att göra det här receptet är det bara att förvärma grillen på medelhög värme och pensla laxfiléerna med olivolja. Krydda dem med salt och peppar och lägg dem sedan på grillen. Grilla i cirka åtta minuter, eller tills laxen är genomstekt. När man grillar lax kan det vara smart att olja gallret innan för att undvika att det fastnar.

Ett annat fantastiskt hälsosamt grillrecept är grillade grönsaker. Grönsaker är fulla av näringsämnen och fibrer, och de är kalorisnåla. För att göra det här receptet är det bara att förvärma grillen på medelhög värme och sedan pensla dina favoritgrönsaker med olivolja. Vi gillar att använda zucchini, aubergine och paprika. Krydda grönsakerna med salt och peppar och lägg dem sedan på grillen. Grilla i cirka åtta minuter, eller tills grönsakerna är tillagade enligt din smak. När du grillar rekommenderar vi att du använder kolgrillar eller gasolgrillar för bästa resultat och smak.

Så där har du det: två av våra favoritrecept för hälsosam grillning. Vi hoppas att du provar dem i sommar och njuter!

Lämna ett svar