Hur du enkelt kan odla grönsaker och örter hemma

Odla ekologiska örter och grönsaker hemma

Idag går det enkelt att odla med ekologiska fröer i en hydroponisk odling hemma på köksbänken. För den som inte känner till odlingstypen så kräver detta bara lite jord och en begränsad mäng vatten som tillförs en växtnäring.

Oftast kompletteras denna odlingstyp med att man använder en speciell LED lampa för växtbruk som ger en rikligare och snabbare skörd då det tillför fler soltimmar. Lösningen i sig är inte speciellt dyr och det går att använda enklare varianter, men enklast är att köpa ett färdigt kit.

Du kan på så sätt förkultivera eller använda detta för att driva upp sallader och örter inomhus och fokusera dig på lite större grönsaker utomhus i rabatterna eller i växthuset. Kombinationen kommer skapa både goda och ekologiska sallader. Detta genom att effektivt driva upp grönsaker från tomatfrön, gurkfrön, kryddfrön eller till och med chilifrön. Skapa sommarens godaste sallader med ekologiskt egenodlade grönsaker.

Blomfröer och vårlökar som ger vackra rabatter

Som ekologisk odlare och tomtägare är det är lätt att bara fokusera bara på grönsaker, eller ätbart och använda alla land och rabatter till detta. Men det finns enorma fördelar med odla lite blommor i rabatten, detta går att göra från exempelvis vårlökar eller direkt från blomfrön.

Fördelen är att din trädgård får ett mer aktivt insektsliv och du tillför på så sett möjligheten till att både bin, getingar humlor och andra djur även kan ta del av din trädgård.

Du vinner således på det både i kropp och själ, för du kan även välja ut vad du vill odla i dina rabatter du kan även be någon välja åt dig och du får en spännande överraskning. Det är väldigt givande och rofyllt att se sina egna blommor växa upp ifrån fröer eller lökar.

Det passar därför väldigt bra i en stressad vardag att gå ut i trädgården och njuta av en stund trädgårdspyssel, för det är möjligt att just göra det så att det blir ett pyssel och inte ett trädgårdsarbete. Fråga gärna om hjälp så du skapar rätt nivå efter den tid du vill lägga ute i din trädgård. Det finns många experter som gärna hjälper till.

Har du fördelen att ha en egen trädgård eller kolonilott, njut av den och skapa inte mer arbete än vad som behövs. Glöm inte bort att införskaffa en ordentlig skodubb som du enkelt kan montera själv under dina kängor eller dina skor med grövre skosula. Det möjliggör avkoppling ute trädgården, längre tid på säsongen, då det finns en viss halkrisk. Då kan det kännas tryggt att kunna montera en bra skodubb enkelt på dina favoritkängor.

Lämna ett svar