Anledningar till varför träning är så bra för hälsan

Skaffa dig hälsofördelarna med styrketräning och konditionsträning

Motion är inte bara bra för din fysiska hälsa, utan även för ditt mentala och känslomässiga välbefinnande. Det kan bidra till att förbättra humöret, minska stress och främja bättre sömn. Du kan behöva komplettera din mat med kosttillskott och vitaminer.

Regelbunden motion har visat sig ha ett antal hälsofördelar som att minska risken för hjärtsjukdomar, stroke, högt blodtryck, diabetes, fetma. Det kan även förbättra din mental hälsa, humör och minska stressnivåerna samt främja bättre sömnkvalitet. 

Det finns således många vinster med att träna och en kombination av normal och muskelbyggande styrkeuppbyggning. Via exempelvis styrketräning så kommer du uppnå många positiva effekter och kombinerar du detta med konditionsträning så kommer du nå bra resultat. Det tar dock tid och du behöver planera in för måltider, träning, sömn och återhämtning. 

Hur kan du komplettera maten med olika typer av kosttillskott

Kosttillskott är i huvudsak koncentrerade källor till vitaminer och mineraler som kan bidra till att förbättra din allmänna hälsa och ditt välbefinnande. De kan göra detta genom att kompensera för eventuella näringsbrister eller främja optimal funktion av celler, organ och kroppsliga processer.

Om du menar allvar med dina träningsmål vet du att kost och kosttillskott är avgörande. Men med så många olika kosttillskott på marknaden kan det vara svårt att ta reda på vilka som är rätt för dig.

Du kan kontrollera hur mycket protein just din kropp behöver baserat på din aktivitetsnivå, hos AWare nutrition som har olika typer av tillskott och vitaminer och omega 3, för dig som tränar. Det finns även bra fettförbrännare som hjälper dig att använda din energi på rätt sätt och hjälper dig att bränna onödigt fett.

Leta efter ett proteinpulver som innehåller vassle eller kasein så kan du se fördelarna med dessa där. Ett renodlat veganprotein är oftast gjort på soya eller bönprotein.

Kreatin är ett annat tillskott som kan vara fördelaktigt för den som vill bygga muskler och detta kan vara bra att komplettera med som vegetarian eller vegan.

Lämna ett svar