Varför en lättviktsstekhäll passar bäst för friluftsköket

Recept för stekhällar och godaste friluftsmaten tillagas på en lättvikts stekhäll från Dalum Sweden

Här är anledningen till varför en lättvikts stekhäll passar bäst för friluftsköket eller campingköket. När du ska campa, vandra i skogen eller fjällvandra. När du väljer en stekhäll för din vandring är det viktigt att se till att den är lätt att transportera. Det sista du vill är att släpa runt en tung stekhäll av gjutjärn på din vandring.

Lyckligtvis finns det nu ett lättviktsalternativ som kommer att göra ditt friluftsliv betydligt enklare. Med en lättvikt stekhäll och perfekt anpassade recept för stekhäll, kan du nu skapa godaste friluftsmaten. Att vandra ger mycket energi tillbaka, men det kräver även bra näring och energi. Med rätt ingredienser och utrustning kan du packa lätt men ändå få i dig en fullgod kost.

Favoritrecept för tillagning på lättvikststekhällar eller stekhällar för grillen

Det finns speciella favoritrecept för stekhällar som har anpassas för tillagning på en lättvikts stekhäll som fungerar bra att tillaga på ett campingkök eller friluftskök, men även för utomhusköket. Det finns även speciella lättviktsstekhällar mer anpassade för grillen eller den större eldstaden.

Eftersom att stekhällarna är av låg vikt kan du nu plocka med dig flera stycken om du ska laga mat till ett större sällskap. Dessa väger ändå bara en bråkdel av vad en gjutjärns stekhäll skulle göra. Med ett smidigt friluftskök så behöver du inte heller alla tillbehör som krävs i form av gasol eller annat bränsle.

Njut av godaste friluftsmaten och tillaga detta i naturen på en praktiskt lättviktsstekhäll

En av de fantastiska sakerna med vandring är att det ger dig möjlighet att njuta av naturen. Med en lättvikts stekhäll så blir matlagningen inte lika avancerad som om du använder ett stormkök. Att kunna njuta av god och näringsrik mat ute i naturen fyller på energidepåerna. Men om du använder en tung gjutjärnsgrillplatta kan det vara onödigt slitsamt att vandra.

Därför rekommenderar vi att du använder en lättvikts stekhäll som är lätt att transportera. Recepten går att tillaga från en praktisk receptbok för stekhällar som exempelvis från Dalum Sweden stekhällar. Där får du både tips och inspiration på hur du kan laga mat ute, från experter på vildmarksliv som prioriterar god mat på sina fjällvandringar.

Med deras välbeprövade recept för stekhäll och matlagning över öppen eld kommer du inte gå hungrig. Nu kan du som friluftsmänniska enkelt förse dig med god och vällagad mat på stekhäll. På så sätt kommer du kunna njuta av att godaste matlagningen utomhus som går att få.

Med enkla och näringsrika stekhälls recept, som inte kräver alldeles för många ingredienser eller avancerade matlagningskunskaper. Nu kan du lära dig enkel matlagning för tillagning på en stekhäll över öppen eld. Detta kommer ge dig extra mycket energi till att utforska både skog och mark, eller när du är uppe vid fjället och vandrar i den sköna fjälluften.

Lämna ett svar