Ergonomiska ståmattor för kontor skapar rörelse

Ståmattor och gummimattor för kontor, butik, lager och industri av högsta kvalitét

Våra kroppar kräver aktivitet för att må bra, använd ståmatta för kontor på din arbetsplats och börja arbeta stående. Du kommer inte att återgå till att sitta bara efter en sådan övergång.

Det finns studier som visar att 1% av Sveriges befolkning bara når målet om att vara aktiv 30 minuter om dagen. Det är på grund av digitaliseringen av samhället.

I sammanhanget är det inte en bra jämförelse med jordbruksarbetande med dagens moderna arbete. Vi har vunnit många hälsofördelar med att automatisera processer och skapa miljöer som inte kräver att människan sliter ut sig som det skedde innan och under industrialiseringen.

Satsa på bra ståmattor som är ergonomiska och gummimattor som tål rörelse

Idag räknas dock arbete mer digital utrustning som ett väldigt vanligt förekommande arbete och det leder allt oftare till att rörelsen minskar. Genom att införa ergonomiska ståmattor på kontoret, butiken och lagret. Men även industrin behöver använda sig av ergonomiska industrimattor av hög kvalitét. Vi står allt oftare still på olika stationer.

Den senare automatiseringen av lager med robotar som hämtar allt som packaren behöver så blir stillaståendet även här ett fokus. Generellt gäller att du ska erbjudas ergonomiska lösningar överallt på en arbetsplats. Det ska finnas ergonomiska stolar och ergonomiska ståmattor om du arbetar stående.

Hur sedan arbetsgivaren varierar detta med en ergonomisk arbetsmatta av gummi eller olika typer av balansbollar och balansplattor är lite olika. Fördelen är dock att arbetsgivaren då tar ergonomin på allvar. En viktigt faktor som kvarstår är den regelbundna aktiviteten och att stå och arbeta.

Flera folksjukdomar kan minska med ergonomiska ståmattor och stående arbete

Visste du att flera av våra folkhälsosjukdomar skulle kunna minska som övervikt och diabetes typ-2 men även flera olika typer av smärta eller värk. Totalt sätt ökar vår koncentrationsförmåga vid ett stående arbete då blodflödet ökar i hjärnan.

Sitter du hela dagarna så kommer du känna skillnaden när du väljer att stå upp och arbeta. För det är precis så det är ett val, finns möjligheten med ergonomiska ståmattor och balanspallar, testa en längre period.

Motionera och rör på dig med kontorsyoga eller ett träningspass anpassat för kontorsarbetare

Glöm inte bort att motionera och röra på dig också, ta pauser aktivera kroppen. Gör du detta regelbundet och försöker få ihop minst 30 minuter varje dag så kommer du vilja utöka detta.

Med en stående arbetsställning kommer du vinna dessa fördelar som minst: Förbättrad hållning, förbättrad koncentrationsförmåga och minskad risk för ohälsa, allt kan börja med att ställa dig upp och känna en skön ståmatta för kontor under dina fötter.

Lämna ett svar