Modernare hem med innerdörrar av glas

Bilden visar innerväggar i glas och innerdörr med glas med svart spröjs.

Modernt badrum med innerdörrar av glas. Vill uppdatera utseendet på ditt hem så kan innerdörrar i glas passa på fler ställen än badrum och relax? Ett enkelt sätt att göra det är att installera innerdörrar av glas. Det finns en mängd olika alternativ, från duschdörrar för badrum eller en duschörna, upp till skjutdörrar i fullängd för vardagsrum.

Glasdörrar är inte bara snygga och moderna, utan de ger också mycket ljus i ditt hem och får det att kännas rymligare. Vad krävs det då för att skapa den perfekta lösningen med glasväggar och innerdörr med glas i ditt hem?

Välj rätt typ av innerdörr med glas till din relaxavdelning

Vilken typ av innerdörr med glas du väljer beror på det område där den ska användas. Om du till exempel vill skapa en relaxavdelning i ditt hem. Då kan du överväga att installera en duschdörr som enkelt kan skräddarsys med moderna glaspaneler. Om du har en befintlig bastu kan du genom att lägga till glasdörrar ge den ett uppdaterat utseende samtidigt som den ger avskildhet när det behövs.

Oavsett vilken typ av dörr du väljer finns det många olika stilar tillgängliga som kan fungera med alla inredningsscheman. Skjutdörrar eller fickdörrar kan användas för att spara utrymme i mindre rum eller korridorer.

Detta kan vara exempelvis vikdörrar eller dragspelsdörrar kan användas som rumsavdelare. Eller franska dörrar som kan ge elegans och charm åt alla entréer eller uteplatser. Alla dessa typer finns i både träramar och metallramar med insatser av klart eller frostat glas.

Överväganden när du ska installera en innerdörr med glas

När du installerar exempelvis en ny innerdörr i glas med svart spröjs. Då finns det några viktiga överväganden som måste beaktas innan du påbörjar projektet. Först ska du mäta öppningen noggrant för att se till att den nya dörren passar ordentligt utan att överbelasta rummet eller blockera eventuella fönster eller gångvägar.

Om det dessutom finns befintlig klädsel runt dörröppningen kan du behöva ta bort den först innan installationen börjar. Annars kan det bli nödvändigt att bygga upp med extra klädsel för att den nya dörrkarmen ska passa ordentligt mot väggytan. Du bör se till att all nödvändig hårdvara som gångjärn och lås ingår när du köper din nya dörr, så att allt är klart för installation när den anländer till ditt hem.

Det är ett enkelt sätt att omedelbart uppdatera utseendet på vilket rum som helst i ditt hus och samtidigt få det att kännas mer rymligt och inbjudande. Från skjutdörrar i full längd till anpassade duschkabiner finns det ett alternativ där ute för allas behov och budget. Se till att mäta noggrant innan du påbörjar något projekt så att du får precis det rätta utseendet för ditt utrymme. Samtidigt som du undviker kostsamma misstag på vägen.

Lämna ett svar