Hur man laddar en elbil hemma – en steg för steg-guide för husägare

Husägare, är du trött på att höra din elbil pipa varje gång du kliver in i den och säga att det är dags att ladda den? Om du är som de flesta vet du förmodligen inte hur man laddar en elbil hemma. Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. I det här blogginlägget går vi igenom stegen för att ladda din elbil hemma, så att du kan vara säker på att du gör det på rätt sätt.

Installera en laddstation hemma

Först ska du se till att du har en typ 2 EV laddningsstation för elbilar installerad i ditt hem. Typ 2 EV-laddare är det snabbaste och mest effektiva sättet att ladda en elbil. Om du inte har en typ 2 EV-laddare kan du installera en själv eller anlita någon som gör det åt dig. Kostnaden för en typ 2 EV-laddare är cirka 500 dollar, men den kommer att spara dig pengar på lång sikt eftersom den laddar din elbil mycket snabbare än en typ 1-laddare.

När du har installerat en typ 2 EV-laddare ansluter du din elbil till laddaren med hjälp av J1772-kontakten. Om din elbil har ett inbyggt navigationssystem kommer det automatiskt att leda dig till närmaste nivå 2-laddningsstation. När din elbil är inkopplad startar laddningen automatiskt.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Hur lång tid det tar att ladda en elbil beror på batteriets storlek och laddarens effekt. Standard typ 2 laddkablar för elbilar levererar 3 kilowatt effekt och kan ladda de flesta elbilar på 4-6 timmar. Det finns också snabbare nivå 2-laddare som levererar upp till 7 kilowatt effekt och kan ladda en elbil på så lite som 2 timmar. Det snabbaste sättet att ladda en elbil är vid en offentlig DC-snabbladdningsstation, som kan leverera upp till 50 kilowatt effekt och ladda en elbil på cirka 30 minuter.

Typ 2 laddare för elbilar är relativt billiga och lätta att installera, och de kan spara tid och pengar i det långa loppet. Så vad väntar du på? Gå ut och börja ladda din elbil!

Lämna ett svar