Glasväggar som passar till din bastu

Glasväggar till bastu och rätt gångjärn till glasväggar

Glasväggar kan vara ett bra komplement till din bastu, men det finns några saker du bör tänka på när du installerar dessa. Det viktigaste är att se till att glaset är härdat. Denna typ av glas är utformad för att splittras i små bitar om det går sönder, vilket bidrar till att förhindra skador. Du bör även se till så din glasvägg är avsedd för att användas för ändamålet och tål värme.

Du bör se till att mäta utrymmet ordentligt där du planerar att installera glasväggarna innan du köper dessa. På så sätt kan du se till att du får rätt storlek och undvika onödiga returer och modifieringar i efterhand.

Vilka typer av gångjärn finns till din bastus glasvägg

Gångjärn för glasväggar finns i några olika former och framför allt är det glas-till-glas-montering, glas-till-vägg och glas-till-glas men i en 45 graders vinkel som är populära alternativ. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Det är viktigt att förstå vad de olika alternativen innebär innan du fattar ett beslut.

Montering glas mot glas är den vanligaste typen. Dörren hänger i glaset och öppnas åt båda hållen. Detta är ett bra alternativ om du vill ha ett ramlöst utseende eller om du har begränsat med utrymme. Glas-till-vägg-montering liknar glas-till-glas-montering, men dörren monteras i väggen i stället för att hänga i glaset. Detta gör att dörren kan öppnas i två riktningar utan en ram. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill spara utrymme eller om din dörr är mycket tung.

Glas mot glas men i en 45 graders vinkel är den minst vanliga typen. Det är i princip samma sak som glas-till-glas-montering men dörren monteras i en 45-graders vinkel i stället för rakt upp och ner. Detta kan vara ett bra alternativ om du vill ha ett unikt utseende eller om du har begränsat utrymme.

Lämna ett svar