Återhämtningsdryck, under eller efter löpasset?

Återhämtningsdryck samt sportdryck utan koffein

Det finns stora fördelarna med att använda sportdryckspulver som återhämtningsdryck för idrottare efter träning. I motsats till färdigblandade sportdrycker eller energidrycker på burk. Det påpekas att när man väljer en sportdryck för återhämtning efter träning är det viktigt att använda bra kranvatten.

Det finns olika typer av sportdryck som både är snäll mot magen och sportdrycker utan koffein. Om du utövar löpning så är du ofta i behov av en bra kolhydratsdryck som sportdryck. Beroende på när du springer kan det vara fördelaktigt att använda en sportdryck utan koffein.

Sportdryckspulver är ett bra alternativ eftersom det är lätt att bära med sig och finns i olika smaker. Sportdryckspulver med koffein kan ha en positiv effekt före träning, men det är viktigt att vara medveten om dess potentiella negativa effekter på sömnen om det konsumeras på kvällen. Det är också viktigt att komma ihåg att alla övningar inte kräver samma mängd näring och att stretching och rörlighetsarbete också är viktiga komponenter i en bra träningsrutin.

Lägg upp löppasset på bästa sätt

Det finns många olika sätt för att få till en bra löprutin. Det viktigaste är att du ser till så du har rätt skor för underlaget och är rätt typ av kläder på dig som är bekväma att springa i.

Du kan testa ditt löpsteg hos ett proffs på löpträning och få bra tips och råd på hur du kan justera detta. Är du nybörjare så kan du börja med en enkel rutin som du sedan bygger på och gör mer avancerad.

1. Börja med att värma upp med en lätt joggning eller promenad i fem till tio minuter.

2. När du är varm kan du göra några dynamiska stretchövningar. Det är övningar som innebär rörelse, till exempel utfall och knäböjningar.

3. Gör sedan lite styrketräning. Det kan vara övningar med kroppsvikt eller lyftning av vikter.

4. Avsluta träningen med en nedkylningsperiod på fem till tio minuter. Detta kan innebära mer lätt aerob aktivitet eller statiska stretchövningar.

Lämna ett svar