Allt du behöver veta om doftoljor och eteriska oljor

Under de senaste åren har doftoljor och eteriska oljor blivit alltmer populära. Dessa oljor används oftast inom aromaterapi och i doftljus. I takt med att intresset för dessa produkter ökar dyker det hela tiden upp fler och fler återförsäljare. Om du funderar på att starta ett företag som säljer doftljus eller andra produkter gjorda med dessa oljor är det viktigt att förstå skillnaden mellan doftoljor och eteriska oljor. Fortsätt läsa för att få veta allt du behöver veta om dessa två populära typer av oljor.

Vad är doftoljor?

Doftoljor är syntetiska oljor som skapas för att efterlikna naturliga dofter. Dessa oljor kan användas för sig själva eller blandas ihop för att skapa unika dofter. En av fördelarna med doftoljor är att de vanligtvis är billigare än eteriska oljor. Dessutom tenderar doftoljor att vara mer konsekventa från sats till sats än eteriska oljor, som kan variera beroende på vilken växt de utvinns ur. Vissa människor föredrar dock de naturliga dofterna från eteriska oljor framför syntetiska doftämnen.

Vad är eteriska oljor?

Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns ur växter. Dessa föreningar fångar växtens doft och smak. Eteriska oljor anses i allmänhet vara mer potenta än doftoljor, vilket är anledningen till att de ofta används i mindre mängder. Dessutom anser många att eteriska oljor ger fler hälsofördelar än syntetiska doftoljor. Eteriska oljor kan dock vara dyrare än doftoljor, och de kanske inte är lika konsekventa från sats till sats.

Slutsats

Nu när du vet skillnaden mellan doftolja och eterisk olja är du redo att börja handla efter rätt olja för ditt företags behov. Dessa oljor återfinns i exempelvis doftljus från grossist. Tänk på att båda oljetyperna har sina egna fördelar och nackdelar. Genom att ta dig tid att förstå dessa skillnader kan du se till att du väljer rätt typ av olja för dina produkter.

Lämna ett svar